EDS en Cisco verder op mobiele pad

Zowel EDS als Cisco hebben tijdens de Comdex/Fall 2000 in Las Vegas een uitgebreid draadloos en breedband programma bekendgemaakt.

EDS lanceerde onder de vlag van EDS Mobile, een ambitieus pakket met daarin opgenomen consultancy, ontwerp en integratie van mobiele toepassingen en portalen. Daarnaast presenteerde EDS een reeks van beveiligings- en privacysystem en maakte het concern bekend zich bezig te gaan houden met het verbeteren van de mobiele infrastructuur.
EDS maakte voorts de details bekend van zijn Intelligent Network Foundation (INF), een vast en draadloos netwerk voor geconvergeerde spraak en data. Als eerste heeft chemiereus Dow Chemical toegezegd van INF gebruik te zullen maken. Volgens EDS richt het bedrijf zich al langer op zowel netwerk- als spraakservices, maar is het voor het eerst dat beide systemen met elkaar worden geïntegreerd. Ook is EDS druk doende met het vormen van allianties, waaronder met Internet service provider (isp) Goamerica. De twee bedrijven gaan gezamenlijk portalen en andere Internetservices ontwikkelen, bouwen en marketen.
Tegelijkertijd presenteerde Cisco op de Comdex/Fall uitbreidingen van zijn Internet Mobile Office strategie, gericht op professionals in de hotel-, luchtvaart- en conferentiebranche die een grote behoefte hebben aan breedbandtoegang via hun bedrijfsnetwerken. Cisco levert daarvoor de netwerkproducten en de beveiliging die is gebaseerd op zijn virtuele private netwerktechnologie. Volgens Cisco heeft het diverse bedrijven in de arm genomen om specifieke technologie en services te leveren. Daarbij gaat het onder meer om Concourse Communications dat e-commerce en Internet-specialisten levert voor de systeemintegratie, Mimeo voor op Internet gebaseerde documentenopslag en iPass voor betalingssystemen via Internet. Op dit moment gebruiken 300 bedrijven en organisaties Cisco's Internet Mobile Office. Daarbij gaat het onder andere om de luchthavens JFK International en La Guardia in New York.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.