AT&T zet Liberty Media Group in de etalage

Het telecommunicatieconcern AT&T stoot de Liberty Media Group af om te voldoen aan de regels van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC).

De FCC heeft AT&T een aantal condities gesteld na de recente overname van de Mediaone Group van 50 miljard dollar. Om strafmaatregelen te voorkomen heeft AT&T daarop besloten Liberty Media in de etalage te zetten, dat eigenlijk een investeringsvehikel is met aandelen in televisienetwerken, zoals USA Networks. Uiteindelijk zint AT&T op een opsplitsing in vier aparte bedrijven.
Voor AT&T staan er bij de geplande afsplitsing van Liberty Media miljarden belastingdollars op het spel. Het telecommunicatieconcern kreeg Liberty in 1999 in handen met de overname van Tele-Communications in een belastingvrije deal. Maar als AT&T Liberty Mdedia voor de lente van 2001 weer van de hand doet, moet het alsnog een fiks aantal miljarden dollars aan belastingen afdragen.
Vandaar dat het concern erop zinspeelt de aandelen van Liberty voor even op 'sterk water' te zetten en het bedrijf in het tweede kwartaal van 2001 als onafhankelijke onderneming te lanceren. Financieel analisten betwijfelen echter of AT&T daarin zal slagen.
Topman John Malone van Liberty Media toont zich een voorstander van de afsplitsing, maar ziet zich door de belastingregels genoodzaakt nog even geduld te tonen. Vorlopig blijft Malone dan ook deel uitmaken van de raad van bestuur van AT&T.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.