IBM kraakt handheld benadering Dell

Computerfabrikant IBM heeft kritiek geuit op de afwachtende houding die Michael Dell aanneemt ten aanzien van de lucratieve markt voor handcomputers.

Dell zei op de vorige week gehouden Comdex beurs dat zijn bedrijf het op dit moment nog te vroeg vindt om zich als speler te begeven in het markt voor handhelds. Volgens Dell is het afzetgebied in potentie weliswaar lucratief, maar is het nog te vroeg om een technologie aan te wijzen die in dit segment duidelijk de boventoon voert.
"Een goed voorbeeld van simplistisch denken", zo luidde de reactie van Leo Suarez, namens IBM Mobile Systems. "Het Palm besturingssysteem heeft een marktaandeel dat zo groot is dat je het onmogelijk kunt negeren. De wereld heeft behoefte aan handcomputers." Volgens Suarez zal Palm zijn leidende positie voorlopig niet afstaan.
Big Blue doet momenteel goede zaken met zijn op het bedrijfsleven gerichte Workpad. De interesse voor het apparaat is dusdanig, dat IBM momenteel niet aan de vraag kan voldoen. Een stap naar de consumentenmarkt voor handcomputers sluit de fabrikant vooralsnog uit.
IBM maakte verder op voorzichtige toon bekend dat het zich meer wil richten op de productie van laptops. Het bedrijf behaalt momenteel tegenvallende resultaten met zijn desktops.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-20T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.