Ingram in makelaardij asp-diensten

Ingram Micro neemt een makelaarspositie in de Amerikaanse asp-markt. In Europa stelt het bedrijf deze activiteit nog even uit.

Ingram heeft in de VS partnerschappen gesloten met, in eerste instantie, drie service providers. Verwacht wordt dat er in de nabije toekomst meer zullen volgen. Ingram zal als distributeur voor de asp gaan dienen. De asp-bedrijven zullen op deze manier in contact komen met Ingram's 60.000 wederverkopers. Het asp-programma zal geleid worden door Pam Bryson, Vice-president Business Development.
Ingram zal een makelaarspositie vervullen voor drie soorten wederverkopers. Het eerste type is de asp die dit niet wil worden maar die wel klanten heeft die geïnteresseerd zijn in het huren van applicaties op afstand. Het tweede type zijn partijen die al wel software verhuren maar die hun portfolio willen uitbreiden met applicaties en daarvoor een uitbreiding van de infrastructuur nodig hebben. Het derde type zijn wederverkopers die zich graag willen opwerpen als asp, maar die hier nog software en financiering voor nodig hebben.
Een woordvoerster van Ingram Micro Nederland geeft aan dat asp een interessante markt voor Ingram wereldwijd is. Het bedrijf zegt ook in Europa met een asp-strategie te komen, die er anders uit zal zien. Ook de termijn is nog onbekend.
Momenteel is er binnen Ingram een asp-team dat gesprekken voert met eventuele partners. Namen die hierbij genoemd worden zijn onder andere Cisco en Microsoft. In Europa loopt de asp-markt achter op Amerika met name wat betreft de technologie. Vooral de bandbreedte is binnen Europa het grootste struikelblok om asp goed uit te kunnen rollen, aldus een woordvoerder van Ingram Nederland.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-20T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.