Oracle-topman Gary Bloom naar Veritas

Oracle-topman Gary Bloom, van wie werd verwacht dat hij het gat zou opvullen dat Ray Lane zo'n vier maanden geleden liet vallen, wordt ceo van Veritas Software.

Daarmee wordt het voor Oracles grote roerganger Larry Ellison nog eenzamer aan de top van de onderneming. Het vertrek van Bloom is echter geenszins te vergelijken met dat van Lane eerder dit jaar. Tussen Ellison en 'tweede man' Lane bestonden al enige tijd fricties, maar tussen Ellison en Bloom schijnt alles koek en ei te zijn. Bovendien stapt Bloom over naar één van Oracles belangrijkste zakenpartners. Eenmaal aan het hoofd van Veritas, producent van opslagmanagementsoftware, zal Bloom dan ook nog regelmatig met Ellison te maken hebben.
Gary Bloom was bij Oracle als executive vice-president verantwoordelijk voor verschillende kernactiviteiten van de onderneming, zoals de database, de applicaties en de marketing-activiteiten. Daarnaast hield hij zich bezig met fusies, overnames en het vergaren van investeringskapitaal. Zijn takenpakket wordt binnen Oracle over meerdere managers verdeeld.
Op de beurs werd het vertrek van Bloom met weinig enthousiasme ontvangen. De aandelenkoers zakte met vier dollar naar 24,81 dollar. Enkele weken geleden liep die koers al een flinke knauw op vanwege, zoals achteraf bleek volledig uit de lucht gegrepen, berichten van een vertrek van Oracles financiële topman Jeff Henley en de dood (!) van Larry Ellison.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.