AOL paait anti-mededingingsautoriteiten

America Online hoopt definitief de gunst van de Amerikaanse anti-mededingingsautoriteiten te winnen voor zijn aanstaande huwelijk met Time Warner.

Het internetconcern heeft daartoe een deal gesloten met isp EarthLink, dat ongehinderd toegang krijgt tot het netwerk van AOL.
Volgens topman Mike McQuary van Earthlink betekent de overeenkomst dat Time Warner niet exclusief gebruik mag maken van de AOL-service, maar dat ook zijn bedrijf volop van de services gebruik kan maken. Bovendien brengt de deal met zich mee dat EarthLink het recht krijgt gebruik te maken van het Time Warner-netwerk, een privilege dat op dit moment alleen nog is voorbehouden aan Road Runner.
Met de deal willen America Online en Time Warner de Federal Trade Commission (FTC) het argument uit handen nemen dat ze een exclusief samenwerkingsband aan het smeden zijn, waarin geen ruimte bestaat voor derden. De FTC zou oorspronkelijk op 30 november een beslissing nemen over de aanstaande verbintenis, maar het oordeel is nu uitgesteld tot medio december. Toch hebben AOL en Time Warner haast om de FTC gunstig te stemmen. Langer uitstel zou kunnen betekenen dat het aanstaande huwelijk onder druk komt te staan.
Overigens is EarthLink niet de enige internet-aanbieder die kan profiteren van het paai-spel richting Amerikaanse anti-mededingingsautoriteiten. Time Warner heeft inmiddels al aangegeven ook te overwegen om de isp Juno Online Services op haar netwerk toe te laten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.