Twee Deense erp-leveranciers fuseren

De Deense erp-leveranciers, Navision Software en Damgaard, gaan fuseren. Met de fusie willen de bedrijven de kosten beheersen.

De twee gaan verder onder de naam NavisionDamgaard. Beide bedrijven opereren in het erp-marktsegment voor middelgrote bedrijven die de systemen van SAP en Oracle niet kunnen of willen betalen. Door de aanhoudende slechte erp-markt ziet de combinatie in de fusie een goede gelegenheid om de verkoop en organisatie efficiënter in te richten. Dit moet een besparing opleveren van 16 miljoen dollar.
De bedrijven hebben het overigens beter gedaan dan hun Zweedse concurrenten Industrial & Financial Systems en International Business Systems, omdat de twee voor de verkoop gebruik maken van een indirect verkoopkanaal. Door de fusie krijgt het nieuwe bedrijf de beschikking over 2000 wederverkopers in 25 landen.
De fusie zal tot stand komen door middel van een aandelen uitwisseling. Aandeelhouders zullen een aandeel ontvangen in de samengevoegde organisatie voor elk huidig Damgaard aandeel. Het fusievoorstel zal op 21 december 2000 in een aandeelhoudersvergadering aangeboden worden ter goedkeuring.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-21T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.