Wereldwijde internetenquete krijgt meer tijd

Het wellicht grootste opinieonderzoek dat ooit is gehouden, wordt misschien nog onaantastbaarder in het Guinnes Book of Records.

De enquete 'Your voice, your world' ophttp://www.planetproject.com is verlengd tot 7 december. Doel van het wereldwijde project in acht talen in 231 landen is om antwoord te krijgen van internetters op de vraag hoe het is om in het nieuwe millennium op deze wereld te leven. Pas na het invullen van acht modules van 20 vragen over alle belangrijke onderwerpen in het dagelijks leven, zoals slapen, eten, werk en relaties, kunnen de deelnemers hun antwoorden vergelijken met die van anderen. De belangstelling bleek onverwacht groot. Volgens de organisatoren hebben inmiddels al meer dan 600.000 mensen de vragen afgewerkt.
Omdat het onderwerp erg blijkt te leven, is in het weekeinde besloten het onderzoek te verlengen en er tien vragen aan toe te voegen over de Amerikaanse verkiezingen. Die soap staat op dit moment meer dan wat ook wereldwijd in de belangstelling. Opmerkelijk is dat drie van de vier de deelnemers aan het opinieonderzoek liever Al Gore dan George Bush uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd zien komen. In de VS zelf is volgens de laatste peiling een uiterst minieme meerderheid van een procent van mening dat Bush beter president kan worden.
Wie het echt wordt blijft in elk geval nog tot zondag ongewis, want pas dan moeten de laatste stemmen in Florida zijn ingeleverd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.