Directeur Lernout & Hauspie geschorst

Het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie (L&H) heeft Joo Chul Seo, de directeur van de Zuid-Koreaanse vestiging, geschorst.

Joo is verantwoordelijk voor het oneigenlijk gebruik van 30 miljoen dollar, zo heeft het bedrijf gisteren laten weten. Wat er precies met het geld is gebeurd, maakte het bedrijf niet bekend.
Het geld was afkomstig van beleggingsmaatschappij FLV Fund en bedoeld als investering in de Zuid-Koreaanse activiteiten van het Belgische bedrijf. L&H is in de problemem geraakt nadat bekend was geworden dat er bij zijn vestiging in Zuid-Korea met de boekhouding was gesjoemeld.
Het spraatechnologiebedrijf zit in grote problemen en kan zich geen enkele smet meer permitteren. Twee weken geleden traden de oprichters Jo Lernout en Pol Hauspie al gedeeltelijk af. De twee bleven wel in de raad van bestuur, maar de dagelijkse leiding is nu in handen van de Amerikaan John Duerden. Lernout & Hauspie liet toen weten dat de resultaten over 1998, 1999 en de eerste helft van dit jaar moeten worden bijgesteld nadat de accountants vergissingen en onregelmatigheden boven water hadden gehaald.
De zaak kwam aan het rollen door de Wall Street Journal, die onthulde dat het bedrijf zijn resultaten in Azië veel te rooskleurig had voorgesteld. De Amerikaanse beursautoriteiten hebben de beschuldigingen inmiddels in onderzoek. Als fraude wordt bewezen, dan kan het bedrijf zeker in de VS zware claims verwachten. Een bankroet is dan niet uitgesloten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.