Lucent Technologies krijgt opnieuw zware tik

Lucent heeft op Wall Street opnieuw flink verlies moeten incasseren. Het aandeel werd afgestraft voor onjuiste omzetgegevens over het vierde kwartaal.

Het aandeel van de wereldwijde producent van telecommunicatienetwerk-apparatuur viel met 0,2 dollar terug naar 17,5 dollar. Eerder op de dag noteerde het technologiefonds zelfs 16,4 dollar, een record-dieptepunt sinds mei 1997. Afgelopen dinsdag maakte Lucent bekend dat het zijn omzetresultaat over het afgelopen kwartaal waarschijnlijk met 125 miljoen dollar naar beneden moet bijstellen.
Bovendien denkt het niet te kunnen voldoen aan de eerder voorspelde resultaten voor het komende kwartaal. Na de bekendmaking straften analisten het aandeel Lucent meteen af. Zo stelde UBS Warburg zijn waardering voor het technologiefonds naar beneden bij van 30 naar 25 dollar.
Eigenlijk heeft Lucent het afgelopen jaar geen goed kunnen doen. Het aandeel verloor maar liefst 75 procent van zijn waarde door het missen van zijn omzetdoelen, productieproblemen en moeilijkheden bij de introductie van nieuwe producten. Daardoor heeft het concern een achterstand opgelopen op zijn concurrenten in de snel groeiende optische netwerkmarkt. Inmiddels heeft Lucent de nodige herstructureringsmaatregelen aangekondigd. Het concern streeft naar kortere ontwikkelingscycli voor nieuwe producten, heeft zijn topman de laan uitgestuurd en gaat fors snijden in de organisatie. De verwachting is dat op korte 1200 banen zullen verdwijnen.
Het belabberde resultaat van Lucent had slechts een geringe invloed op het resultaat van Avaya, de onderneming die in september van Lucent werd afgesplitst. De leverancier van technologie voor call centers en kabelsystemen voor bedrijven, boekte over het vierde kwartaal een netto-resultaat van 156 miljoen dollar en een omzet van 2,02 miljard dollar. Dat is iets minder dan de 2,15 miljard dollar die het bedrijf over dezelfde periode vorig jaar boekte. Het aandeel Avaya leverde 1 procent in op 12,14 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.