Sterke groei PC-verkoop via detailhandel

De verkoop van computers via de detailhandel neemt dit jaar toe met 21 procent tot 9,1 miljoen PC's, aldus een recent rapport van het Britse IT Europe.

De groei komt voornamelijk voor rekening van de detailhandel voor levensmiddelen, waaronder met name supermarkten, en de elektronicahandel volgens het analistenbureau. Winkels die gespecialiseerd zijn in uitsluitend de verkoop van PC's moeten juist rekening houden met een terugval in de verkoop. De verkoop van PC's via internet neemt nog slechts gedeelte van de totale verkoop voor zijn rekening. De meeste PC's gaan via de traditionele verkoopkanalen over de toonbank.
Vooral de grote (elektronica-)supermarkten mogen een sterke groei in de PC-verkoop noteren. Darbij gaat het onder andere om Dixons, dat inmiddels zijn Europese activiteiten heeft uitgebreid naar Spanje, de Scandinavische landen, Griekenland en Tsjechië, het Franse Carrefour en Aldi.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.