Plastic chips als alternatief voor silicium

Plastic Logic, een Britse starter claimt een chip van plastic te kunnen maken. Dit materiaal vervangt op termijn halfgeleidermateriaal in ieder geval in een aantal producten.

Het bedrijf is gestart door twee scheikundigen, die onderzoek hebben verricht naar polymeren. De onderneming richt zich in eerste instantie op toepassing van het materiaal in schermpjes van mobiele telefoons en grote schermen van andere apparaten. Toch ziet het bedrijf meer toepassingen voor plastic chips die wat betreft omvang en dikte geen restricties meer hebben. Processoren van halfgeleidermateriaal kennen die beperkingen wel.
Plastic chips zijn te fabriceren als dunne vellen, waarmee dit materiaal ook te verwerken is in bijvoorbeeld kleding of verpakkingen van producten. Het productieproces, waarop het bedrijf overigens patent heeft aangevraagd, levert vooral oplossingen voor ondoordringbaarheid en verruwing van de huid, zodat het makkelijker te verwerken is.
Het bedrijf heeft een eerste ronde financiering ontvangen van 2,4 miljoen dollar van de investeerder Amadeus Capital Partners. Veel chipproducenten doen onderzoek naar het gebruik van plastic in processoren ter vervanging van het huidige halfgeleidermateriaal. Intel heeft een belang van 6 procent in Thin Film Electronics ASA, een dochter van het Noorse Opticom ASA. Dit bedrijf doet onderzoek naar het gebruik van polymeren in geheugenchips.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.