MasterCard klopt Visa met 'digitale beurs'

Creditcardorganisatie MasterCard heeft zijn achterstand op rivaal Visa goedgemaakt met de lancering van een op een smartcard gebaseerde 'digitale portefeuille'.

MasterCard gaat het nieuwe betalingsproduct gezamenlijk ontwikkelen met softwareleverancier Trintech. De 'digitale portefeuille' biedt MasterCard-gebruikers de mogelijkheid hun creditcard-informatie elektronisch op te slaan op de servers van de bij MasterCard aangesloten banken.
Om een online transactie te kunnen uitvoeren, kunnen de gebruikers een digitale ID activeren via hun pincode. De data wordt vervolgens gecodeerd doorgestuurd via desecurity socket layer (SSL). Deze beveiligingstechnologie is standaard ingebouwd in recente browsers. Het is overigens nog niet bekend welke banken zich bij het initiatief van MasterCard hebben aangesloten.
De plannen van MasterCard richten zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt, maar het creditcard concern heeft tevens bekend gemaakt dat het buiten de Verenigde Staten een digitale portefeuille op basis van hetsecure electronic transaction certificate (SET) zal lanceren. De beide digitale betalingsproducten zullen in het tweede kwartaal worden getest in een pilot project.
In oktober maakte concurrent Visa bekend voor zijn Europese klanten een digitale portefeuille op basis van de Set-beveiligingsstructuur te lanceren. Maar het is de verwachting dat de implementatie van dit systeem niet eerder dan in oktober 2001 zal plaatsvinden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.