PKI-technologie mooie kans voor aanbieders

Tijdens Netevents gaf Infonetics aan dat de internet-dienstverleners zich op de beveiligingsmarkt via PKI moeten storten.

Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar de beveiligingsmarkt en concludeert dat bedrijven de beveiliging steeds meer zullen uitbesteden. Zij zien hierin een mooie kans voor de aanbieders in de PKI markt te duiken. Tevens wordt verwacht dat de PKI markt flink zal groeien in Europa.
Doordat PKI-technologie, waarbij informatie te versleutelen is op basis van private en publieke sleutels, gebruik maakt van complexe technologieën is het voor bedrijven aantrekkelijker om deze diensten uit te besteden. Door deze complexiteit zijn trainingen noodzakelijk om het meeste uit de producten te halen. Momenteel wordt PKI alleen nog gebruikt door financiële instellingen en overheden.
Fabrikanten van deze producten zijn echter overtuigd van het feit dat PKI in Europa op gaat komen. Veel organisaties nemen beveiliging (nog) niet serieus genoeg maar als dat gebeurd zal PKI een vlucht nemen. In de VS is de tendens bij bedrijven om elkaar de troef af te steken als zij gebruik maken van PKI. Aangezien Europa qua informatietechnologie achterloopt bij Amerika is het een logische conclusie van de fabrikanten dat PKI ook in Europa groot zal worden.
Critici geven echter aan dat het niet zo'n vaart zal lopen met PKI in Europa. Er zijn simpelere technologieën te gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen.
Duidelijk is dat de PKI-technologie nog niet volwassen is. Zo is samenwerking met andere producten niet of nauwelijks mogelijk en moet de complexiteit van de technologie gebruikersvriendelijker worden gemaakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-30T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.