AOL komt met draadloze berichtenservice

America Online heeft zijn draadloze instant-messaging- en email-dienst gelanceerd in de VS. Goedkoop is deze niet.

De service zelf kost een kleine twintig dollar per maand, terwijl de gebruiker voor de benodigde handset zo'n 330 dollar moet neertellen. Hierdoor is het niet waarschijnlijk dat de dienst grote groepen consumenten zal aantrekken, temeer omdat het door RIM (Research in Motion) ontwikkelde apparaat alleen met tekst werkt is en er dus geen gesproken berichten mee te versturen zijn. Wel is de handset, in tegenstelling tot WAP en SMS, speciaal ontworpen voor data-applicaties. Daarnaast beschikt het apparaatje over een toetsenbord wat het gebruikersgemak vergroot.
AOL maakt voor zijn service gebruik van Bellsouth's Mobitex draadloze data-netwerk.
Overigens claimt de websitehttp://Inside-AOL.com dat Instant Messenger een prooi is voor hackers. Door gaten in het systeem zou het voor computerkrakers een eitje zijn om accounts te stelen, passwords te veranderen en toegang te krijgen tot de buddy-lists van IM-gebruikers.
Leden die een abonnement hebben bij AOL en dezelfde naam gebruiken bij de gratis berichtenservice hoeven volgenshttp://Inside-AOL.com niet te vrezen voor een kraak.
America Online, dat alleen al in Amerika 21,5 miljoenInstant Messenger gebruikers heeft, wilde geen commentaar geven op de beweringen van de website.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.