Ericsson wil concurreren op database-markt

Ericsson, producent van telecom-apparatuur, brengt volgend jaar een snelle, toegepaste database op de markt voor telecomtoepassingen.

Ericsson verwacht de concurrentie aan te kunnen met de telecom- en internetaanbieders en met databaseleveranciers als IBM en Oracle. De onderneming heeft onder de naam Network Database (NDB) een database ontwikkeld die tussen de drie en vijftien keer sneller zou zijn dan de relationele databases die momenteel beschikbaar zijn. De huidige versie van NDB kan volgens Ericsson een miljoen transacties per seconde verwerken. In de toekomst zou dit uit moeten groeien tot maar liefst honderd miljoen transacties.
Die enorme snelheid is een gevolg van het feit dat de NDB is ontwikkeld voor een markt met specifieke eisen, namelijk de telecommarkt. Daarin is namelijk vraag naar grote aantallen relatief simpele zoekvragen en veel aanpassingen van het bestand. De bestaande relationele databases worden meer gebruikt voor grote queries en over het algemeen voor uitlees-opdrachten. Voor dergelijk gebruik zijn andere capaciteiten nodig, die ten koste gaan van de snelheid bij simpele opdrachten.
Overigens is het niet de bedoeling dat Ericssons NDB altijd het imago 'fast en simple' blijft behouden, hoewel de onderneming daar bij de eerste uitgave wél op inzet. Gaandeweg zal er echter meer functionaliteit aan de database worden toegevoegd, met name om ook een interessant alternatief te worden voor de internetmarkt. Daar bestaat immers meer vraag naar grotere gegevensverzamelingen en vooral naar mogelijkheden om zoekopdrachten uit te voeren op hetzelfde moment als de bijbehorende real-time transactie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.