SCO verbetert paradepaardje Unixware 7

SCO heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd in zijn vlaggenschip, het UnixWare 7 besturingssysteem. De aanpassingen komen op een moment dat SCO bezig is zijn Unixware-activiteiten over te doen aan Linux-distributeur Caldera Systems.

Vanwege wettelijke restricties, die beide bedrijven over het hoofd hebben gezien, kan deze deal pas in de tweede helft van volgend jaar worden beklonken. In de tussentijd staat SCO op het standpunt dat Unixware, dat nog steeds een populair besturingssysteem is, van tijd tot tijd moet worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen.
De verbeteringen binnen Unixware 7.1.1 vinden plaats op twee terreinen. Ten eerste wordt het systeem voorzien van een zogeheten Data Center Feature Supplement (Dcfs) om omvangrijke databases te ondersteunen. Bovendien leidt Dfcs tot een grotere betrouwbaarheid van het systeem. Om de ondersteuning van grote databases mogelijk te maken, heeft SCO desymmetric multiprocessing (Smp) capaciteit opgeschroefd van acht-weg servers naar 32-weg servers.
Unixware 7.1.1 voorziet tevens in de ondersteuning van meer dan 32 host bus adaptoren. Bovendien bevat het systeem een vereenvoudigde reboot-optie, waarmee de eindgebruiker een systeemdump kan uitvoeren naar de harde schijven en het systeem vervolgens kan herstarten, zonder dat daar een systeemadministrator aan te pas hoeft te komen.
Unixware 7.1.1 bevat tevens een Universal Development Kit (Udk), waarmee ontwikkelaars voor software op Unixware 7.1.1., Unixware 7 Nonstop Clusters 7.1.1+IP en Openserver 5.0.6, gemakkelijker uniforme applicaties kunnen bouwen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.