E-Stamp in logistieke dienstverlening

Het Amerikaanse E-Stamp staakt de postverwerking via internet voor individuele klanten en richt zich volledig op verzorging van e-logistiek voor concerns.

Volgens analisten zal deze markt in 2004 een omvang bereiken van 8 miljard dollar.
De inkomsten uit de elektronische postverwerking via Internet vallen tegen. Vandaar dat E-Stamp 7,5 miljoen dollar op tafel heeft gelegd voor de overname van twee logistieke bedrijven, te weten Infinity Logistics en Automated Logistics.
E-Stamp is al lang niet meer de enige die actief is op Internet met postverwerking. In Nederland is PTT Post, onderdeel van de TNT Post Groep (TPG), actief met services via Internet, waarbij klanten bijvoorbeeld elektronisch hun post kunnen aanleveren die vervolgens fysiek bij de geadresseerde wordt afgeleverd. Deze activiteiten blijven onderdeel van TPG's toenemende pakket aan e-services.
E-Stamp gaat zijn activiteiten nu volledig richten op zijn logistieke onderdelen Digital Shipper en e-Warehouse en heeft daarvoor inmiddels al de nodige belangrijke klanten weten te strikken, zoals Oracle, Intel, Sony en Symbol.
De heroriëntatie brengt met zich mee dat E-Stamp zijn personeelsbestand met 30 procent terugbrengt. De postale Internet-activiteiten worden overgeheveld naar Neopost Online, dat de bestaande E-Stamp gebruikers tegen speciale voorwaarden van de e-postservice zal voorzien.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.