Bertelsmann duikt in webtelevisie

Waarom een videorecorder kopen, als opnemen ook via internet kan? Dat is de vraag die Bertelsmann de Europese consumenten gaat voorleggen.

Een programma gemist? Wellicht dat televisie via internet in de toekomst een uitkomst kan bieden. Het Duitse Bertelsmann heeft met dat doel voor ogen een alliantie gesloten met Recordtv.com. Internet als virtuele videorecorder - dat is het plan.
Internet en televisie is een combinatie waar de technologie-gemeenschap al jaren de mond over vol heeft. Maar erg van de grond wil die symbiose nog steeds niet komen. Er gloort echter licht aan de horizon. En niet alleen voor Internet via televisie, maar ook - en daar wordt minder over gefilosofeerd - andersom.
Bertelsmann en Recordtv.com willen samen in Europa laten slagen, wat Recordtv in Amerika niet lukte. De starter bood daar via haar Website de mogelijkheid aan om willekeurig welk Los Angeles kabel-tv-programma op te nemen, om het op later tijdstip via internet te kunnen bekijken. Een persoonlijke, virtuele videorecorder dus.
Het plan leek goed. Ware het niet dat de onvermijdelijke rechtszaken niet van de lucht waren. In totaal 12 film- en entertainmentbedrijven sleepten Recordtv voor de rechter wegens schendingen van de auteursrechten, en deden daarmee de oorspronkelijke hoofddienst van Recordtv de das om. Bertelsmann denkt evenwel in Europa diezelfde problemen te kunnen omzeilen. Onder meer door een verbond te smeden tussen tv-bedrijven, internet-aanbieders en Recordtv.com. Niet elkaar verzwakken door met elkaar te strijden, aldus de Duitse gigant, maar elkaar sterker maken door samenwerking.
Een typische Bertelsmann-houding, zo lijkt het inmiddels. Eind oktober trok Bertelsmann al een aanklacht tegen Napster in om vervolgens doodleuk een alliantie met de voormalige vijand aan te kondigen. "Funky business," schijnt dat in Bertelsmann-kringen te heten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-04T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.