Ook Sony vervangt notebooks met Crusoë-chips

Nadat NEC al besloot 284 met defecte Transmeta's Crusoe-chip uitgeruste notebooks terug te halen, moet nu ook Sony eraan geloven.

Het succesverhaal van Transmeta en zijn energievriendelijke Crusoë-chip dreigt een nachtmerrie te worden. De veelbelovende toekomst is de afgelopen maand na geschrapte projecten, tegenvallende prestaties en teruggehaalde notebooks een stuk minder rooskleurig geworden.
Consumenten-electronica-gigant Sony is de laatste in de rij topbedrijven die Transmeta een dolk tussen de ribben steekt. Kondigde NEC afgelopen week al aan 284 notebooks met defecte chips terug te halen uit de markt, Sony volgt die computerfabrikant op de voet met een soortgelijke actie. Maar in het geval van Sony gaat het om minder bescheiden aantallen. Ted Kanno van Sony: "Na onderzoek hebben we moeten concluderen dat we ongeveer 13 duizend computers op de Japanse markt hebben, die gebruik maken van de betreffende chip." Sony zal berichten dienaangaande op zijn website plaatsen en aanbieden de betreffende Notebooks te vervangen. Tegenslag voor Sony, zonder meer. Maar vooral een enorme smet op het al geschonden blazoen van de voorheen hoopvolle jongeling Transmeta.
Het moet echter gezegd: het bedrijf houdt de moed erin. Zowel de NEC notebooks als de Sony notebooks, aldus een zegsman, maken gebruik van chips van dezelfde productielichting. Naar het er nu naar uitziet gaat het dus om een fabricatiefout, en niet om een ontwerpfout. De chips die in Sony's Vaio gebruikt worden vertonen vooralsnog bijvoorbeeld geen problemen. Transmeta hoopt dus dat met het terughalen van de NEC en Sony Notebooks er eindelijk een eind kan komen aan de tegenslagen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-04T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.