Producent opslagsoftware ingelijfd door Sun

Sun neemt Highground over, fabrikant van opslagbeheersystemen. Met de software van Highground zijn hybride opslagsystemen in het bedrijfsnetwerk te beheren.

De overname wordt betaald met een aandelenruil ter waarde van 400 miljoen dollar. Sun onderstreept met deze acquisitie het belang van beheersoftware voor opslagsystemen die los van product-specifieke toepassingen systemen voor opslag van bedrijfsinformatie kunnen beheren. Met de software van Highground is de opslagcapaciteit in de gaten te houden, zijn er signalen af te geven als de opslagcapaciteit op dreigt te raken en zijn er hulpmiddelen voor het beheren van backupprocedures. Dit zijn stuk voor stuk eigenschappen die tot voor kort of ontbraken of alleen per apparaat in te zetten waren.
Afgelopen jaar paste Highground zijn systemen aan om SAN-systemen (Storage Area Network) gebaseerd op Brocade-switches aan te kunnen, een configuratie die te boek staat leider in een markt die geplaagd wordt door een gebrek aan interoptabiliteit. Ook ondersteunt Highground populaire NAS-filers (Network Attached Storage) van Network Appliance. Daarnaast maakte Highground zijn software geschikt voor het besturingssysteem Windows 2000.
De overname wordt gesteund door Compaq die al een belang had in het van oorsprong Britse Highground. De computerfabrikant greep de gelegenheid aan om op te roepen tot open standaarden voor San-opslagsystemen. Compaq zegt in gesprek te zijn met Sun om onderdelen in San-systemen van de twee fabrikanten goed met elkaar te laten werken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.