Ericsson wil infrarood vervangen door WAP

Telecombedrijf Ericsson heeft gisteren een ingebedde WAP-server aangekondigd voor Bluetooth- omgevingen.

Het Zweedse bedrijf hoopt dat een WAP interface Bluetooth helpt infrarood te vervangen als de standaard voor afstandsbestuurbare apparaten. Het grote voordeel van de draadloze technologie is dat het consumenten in staat stelt hun apparaten aan te sluiten op een draadloos, persoonlijk netwerk. De onderneming meent dat de expansie van het Wap-protocol (Wireless Application Protocol) de omarming van Bluetooth kan versnellen.
Volgens Ericsson is de server makkelijk en goedkoop te implementeren in ondermeer videorecorders, televisies, DVD's, opzetkastjes en sloten. De telecom-reus zegt dat gebruikers in het begin de WAP-browser van hun mobieltje nodig zullen hebben voordat in een later stadium speciale bedieningsapparatuur op de markt komt. Alle benodigde hard- en software zal ingebouwd zijn in de Bluetooth-module van het bedrijf.
Het is alleen de vraag in hoeverre fabrikanten de server zullen ondersteunen, aangezien het inbouwen van Bluetooth in apparaten voorlopig nog geen hoge vlucht zal nemen. De verwachting is dat het nog zeker een tot twee jaar duurt voordat de korte-afstands technologie op grote schaal wordt toegepast.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-05T00:00:00.000Z René van Vemde