Bush werft via web mensen voor regering

George W. Bush gaat er toch wel van uit dat hij de nieuwe Amerikaanse president wordt. Via Internet zoekt hij een paar duizend medewerkers voor zijn regering.

Als er een nieuwe president komt, neemt hij niet alleen een aantal ministers en adviseurs mee, maar worden als regel alle sleutelpositieis op alle departementen ook van getrouwen voorzien. Duizenden mensen verliezen hun baan en evenzovele andere krijgen er een.
Bush is officieel nog niet gekozen, maar hij recruteert al driftig via Internet. Sollicitanten kunnen via de site hun gegevens naar Bush en zijn vice-presidentskandidaat Cheney sturen.
Het gaat daarbij uiteraard niet om de echte toppers, want die heeft Bush al lang gekozen, maar om de laag - nog altijd tamelijk hooggeplaatste - ambtenaren daaronder. Bush en Cheney hopen met deze aanpak de naar verwachting tienduizenden sollicitaties vlotter door te kunnen werken. Vooral verwachten ze dankzij de computer makkelijker te kunnen selecteren op speciale kennis bij de sollicitanten.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.