Domeinnamen goed geld voor kleine staatjes

De Amerikaanse zakenman David Sams heeft de extensie .mu voor een onbekend bedrag gekocht van het dunbevolkte Mauritius, om er muzieksites mee te trekken.

Kleine en dunbevolkte landen als Tuvalu (.tv), Cocos Islands (.cc), West-Samoa (.ws) benutten zelf nauwelijks hun landcodes op Internet. Een land krijgt die extensies in eerste instantie na aanmelding bij het domeinbureau Internic. Zo heeft Nederland de extensie .nl in bezit. Maar het staat landen vrij om die extensies weer van de hand te doen. Vooral ministaatjes spekken op die manier de staatskas.
Zo kocht het Amerikaanse Dot TV voor 50 miljoen dollar de extensie .tv van de Tuvalu-eilanden en registreerde inmiddels meer dan 100.000 aanvragen uit alle delen van de wereld. De prijzen van .tv-extensies beginnen bij 100 dollar maar lopen op tot 250.000 dollar of meer.
De interesse voor opvallende landen-extensies is verder verklaarbaar door de krapte bij de uitgifte van de huidige extensies, waaronder .com, .org en .net. En veel bedrijven hopen met een extensie die aansluit op hun bedrijfstak ook meer bezoekers op hun site te krijgen.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.