XML-uitbreiding MS speelt Java in de kaart

Microsoft heeft een beta-versie van XML-extensies voor Olap en datamining naar buiten. Daarmee stelt het zijn eigen platform open voor Java-analysehulpmiddelen.

Api's (application protocol interface) voor integratie van XML met Olap en XML-datamining mogelijkheden in de OLE-database is de laatste stap van Microsoft om zijn producten geschikt te maken voor het XML-protocol. Deze api's maken Microsoft minder afhankelijk van zijn oude Com-gebaseerde programma architectuur.
"De meerderheid van de hulpmiddelen voor het verzamelen van bedrijfsinformatie bevinden zich nu nog binnen het Microsoft-domein, omdat de analyse plaatsvindt op bureaucomputers met Windows als besturingssysteem en aan veel software een Windows-architectuur ten grondslag ligt. Maar de markt is aan het veranderen", verklaarde Mike Gilpin, vice president bij de Giga Information Group.
Ongewild geven deze aanpassingen van het Windows-platform toegang tot het Microsoft-domein aan programmeurs die analysehulpmiddelen schrijven in Java. Ook deze systemen krijgen door de XML-api's nu mogelijkheden aangereikt om in het Windows-platform gegevens te verzamelen. "Het laatste dat Microsoft wil is het Java-platform een troef in handen spelen. Maar ze kunnen niet anders, nu ze het losweken van software uit hun Com-architectuur als een belangrijk doel voor ogen hebben," aldus Gilpin.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.