Deze week beslissing fusie AOL-Time Warner

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) komt deze week bij elkaar om een definitief oordeel te vellen over de fusie tussen America Online en Time Warner.

Beide fusiepartners hebben hun definitieve bod aan de FTC voorgelegd, waarmee een eind is gekomen aan de onderhandelingen die bijna een jaar hebben geduurd. Zowel Internet-onderneming AOL als media-multinational Time Warner hebben te kennen gegeven geen verdere concessies meer te willen doen. Dat betekent dat de FTC de keuze heeft uit twee mogelijkheden: akkoord gaan of de fusie afwijzen.
Bij de onderhandelingen over de fusie moesten heel wat obstakels uit de weg worden geruimd, met name drempels die zijn opgeworpen door concurrenten die vrezen voor absolute marktdominantie door de fusie-onderneming. Het heikele punt van de open-kabeltoegang schijnt te zijn opgelost, zo meldt deWashington Post, maar de relatief nieuwe horde van de gelijke toegang tot Time Warner-content door concurrerende Internetaanbieders, lijkt erg moeilijk te nemen. Bedrijven als Earthlink Network en Juno Online Services hebben een dergelijke toegang geëist, maar AOL weigert die concessie te doen. Als AOL's concurrenten gelijke toegang krijgen tot de inhoud van Time Warner, valt één van de belangrijkste redenen om te fuseren volledig weg, zo redeneert America Online.
Volgens deWashington Post zijn drie van de vijf FTC-leden geneigd tot het toestaan van de fusie. Op z'n vroegst woensdag wordt de uitspraak van de commissie verwacht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.