Microsoft wil Palm-ontwikkelaars inpalmen

Microsoft wil tijdens de deze week in Californië te houden Palmsource conferentie ontwikkelaars voor zich winnen.

Beide bedrijven willen hun OS naar voren schuiven als het platform voor bedrijfssoftware, volgens analisten dé nieuwe groeimarkt voor handcomputers. Maar daar zijn wel ontwikkelaars voor nodig. Een groot deel daarvan begeeft zich deze week naar Santa Clara voor het jaarlijkse congres van Palm.
Het concern uit Redmond is van plan in de buurt van het hol van de leeuw een receptie en diner te organiseren voor geïnteresseerde softwarebedrijven.
"Microsoft maakt geen geheim van zijn verlangen Palm-ontwikkelaars te strikken voor het Pocket PC besturingssysteem", aldus een woordvoerder van Big Green.
Palm, dat niet wilde reageren op de plannen van zijn rivaal, zal waarschijnlijk niet echt wakker zal liggen van de pogingen van Microsoft. Momenteel schrijven zo'n 100.000 ontwikkelaars software voor zijn besturingssysteem.
Microsoft heeft het daarnaast aan de stok met de man achter Bugtraq, een populaire rondzendlijst die zich bezig houdt met de beveiliging van computers en netwerken.
Toezichthouder Elias Levy besloot de softwaregigant van zijn lijst te gooien, omdat deze geen wezenlijke informatie wil geven over zijn bugs. Microsoft wil Bugtraq alleen voorzien van een link naar zijn website.

Rene van Vemde

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.