Microsoft betaalt uitzendkrachten miljoenen

Microsoft gaat enkele duizenden uitzendkrachten en andere flexwerkers een schadevergoeding betalen van omgerekend bijna een kwart miljard gulden.

De flexwerkers werkten voor lange tijd voor Microsoft zonder dat ze recht hadden op ziektegeld, pensioen of aandelenopties. Het bedrijf bespaarde zo flink op de loonkosten.
Een aantal flexwerkers voelde zich dermate benadeeld, dat ze de softwaregigant uit Seattle aanklaagden. Nog voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan, komt Micosoft over de brug. Volgens de advocaten is het nog niet eerder voorgekomen een bedrijf met zulke hoge schadevergoedingen over de brug komt.
Onder druk van de publieke opinie en wellicht ook omdat Microsoft na alle aanvallen en veroordelingen wegens misbruik van zijn monopoliepositie wel wat positief nieuws kan gebruiken, heeft het bedrijf al langere tijd een beleid meer mensen in vaste dienst te nemen. Bij Microsoft werken wereldwijd 40.000 mensen, van wie de helft in de omgeving van thuisbasis in Seattle.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.