Java voor Palm ligt binnen handbereik

De ambities van Palm voor een sterkere positie op de zakelijke markt, krijgen een flinke steun in de rug met Suns Java voor het Palm-besturingssysteem.

(Mid) van Java voor het Palm OS tegen het einde van het eerste kwartaal beschikbaar te stellen. Daarbij gaat het om een Java-versie die werkt met Palm OS 3.3. en hogere versies, evenals met Palm V, IIIc en de Handspring Visor serie. Volgens Palm bestaat er veel animo om desktop-applicaties voor met name zakelijk gebruik op het mobiele Palm-niveau te brengen.
Desondanks ligt Palm nog steeds achter op concurrent Symbian - het vroegere Psion - bij de implementatie van Java voor mobiele apparatuur. Nokia, partner van Symbian, heeft zijn eerste smartphone onder de naam Communicator al eind december gelanceerd. En Sybase en Informix, partners van Symbian, zijn bezig met het ontwikkelen van databases en applicaties voor hun Epoc besturingssystemen. Maar Palm is van mening dat het deze achterstand vrij snel kan inhalen, omdat Java het toelaat gemakkelijk en snel applicaties te poorten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.