Intel stelt opening chipfabriek uit

Intel heeft de opening opgeschort van een nieuwe chipwafer-fabriek in Ierland. Officieel om nog technische aanpassingen te doen, officieus vanwege de markt.

Het chipconcern heeft aangeven de productie te willen aanpassen voor de nieuwe 300 millimeter wafers, maar analisten zien in het uitstel ook een teken dat Intel geld op zak wil houden vanwege de tragere groei op de chipmarkt.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Intel in de tweede helft van volgend jaar in de Ierse fabriek van start zou gaan met de productie van 200 millimeter chipwafers. Maar het concern heeft aangegeven de productie een jaar uit te stellen en tussentijds over te schakelen op de productie van de 300 millimeter chipwafers. Volgens het concern kunnen deze wafers met nieuwe geautomatiseerde productiesystemen op een kostenefficiëntere wijze worden geproduceerd.
Uitstel komt Intel op dit moment niet slecht uit. Het concern kwam onlangs met een omzetwaarschuwing voor het huidige en komende kwartaal. De afzwakkende vraag naar chips heeft een drukkend effect op de resultaten van de chipfabrikant. Overigens wordt de gehele chipsector geteisterd door negatieve vooruitzichten van analisten over de markt voor halfgeleiders. Zo voorspelt Merrill Lynch dat de investeringen in de halfgeleidersector in 2001 zullen toenemen met 6 procent; in oktober gingen analisten nog uit van een groei met 12 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.