Nieuwe domeinnamen pas over half jaar actief

Het zal nog zeker zeven maanden alvorens de zeven nieuwe topniveau domeinnamen - .info, .biz, .aero, .museum, .coop, .pro en .name - in de lucht zijn.

Ondertussen zijn de domeinnaam-registreerders al wel druk doende klanten voor de nieuwe domeinnamen te werven.
Verisign, eigenaar van de internetregistreerder, heeft inmiddels onder de naamhttp://Thedomainipdate.com een site gelanceerd waarop verzoeken voor de domeinnamen .info en .biz worden verzameld. De gebruikers wordt gevraagd een domeinnaam op te geven waaronder ze willen worden geregistreerd als de nieuwe namen eenmaal beschikbaar komen. Tot die tijd ontvangen zij een wekelijkse nieuwsbrief met actuele informatie over de stand van zaken rond de nieuwe domeinnamen.
Verisign heeft in een disclaimer duidelijk aangegeven dat het niet kan garanderen dat de gebruikers de opgegeven domeinnaam ook daadwerkelijk krijgen. De registreerder probeert zich daarmee te distantiëren van de controversiële 'pre-registratie'-praktijken, die door Icann, de Internet Corporation for Assigned Numbers and Names, en de Federal Trade Commission (FTC) ten stelligste zijn afgekeurd. De Icann en FTC richten hun pijlen met name op de 'pre-registratie'-praktijken vanhttp://Regland.com. Regland vraagt van gebruikers een bedrag van 20 dollar voor het verwerven van populaire namen binnen de .info- of .biz-domeinen als deze eenmaal beschikbaar komen. Maar de registreerder biedt geen garantie voor succes en verleent bovendien geen 'niet goed, geld terug'-garantie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.