Bill Gates vindt filmdood in MacArthur park

Eerder lieten ze een paar overmoedige studenten akelig aan hun einde komen in The Blair Witch Project, deze keer is het Bill Gates die de dood vindt.

In de film MacArthur Park zijn ook deze keer rolprent en internet één geheel. Zoals bij het heksenverhaal op een website werd gesuggereerd dat de film een authentieke toevallig gevonden filmopnamee was, zo is nu op internet het (gefingeerde) politieraport van de moord op Gates te lezen.
De Microsoft-topman komt in de film aan zijn eind door een kogel van een scherpschutter, afgeschoten vanaf een dak tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst in het MacArthur Park in Los Angeles. De politie schiet daarna de schutter dood. Het is het scenario van de moord op John. F. Kennedy in Dallas in 1963.
Net als rond die moord is het ook rond de aanslag in MacArthur Park een komen en gaan van complottheorieën. Websurfers kunnen zelf volop speculeren over de mogelijke opdrachtgevers (Apple, Oracle of Sun) van de liquidatie op Bill Gates. Behalve de websitehttp://www.macarthurpark.com lanceren de filmmakers GMD Studios en Haxan Films daartoe binnen twee weken nóg een site:http://www.billgatesisdead.com.
Wat Microsoft van de 'grap' denkt, is niet bekend. Het bedrijf wilde volgens de makers geen commentaar geven op de film, die over een paar weken in de bioscopen in de VS gaat draaien. Of die net zo'n succes wordt als zijn voorganger, blijft voorlopig de vraag.The Blair Witch Project was immers vooral een succes omdat het hier om iets heel nieuws ging. Qua film stelde het allemaal bar weinig voor.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.