Ook EMC sluit alliantie voor opslagsoftware

Opslagproducent EMC en CA gaan samen software-oplossingen leveren voor het beheren van SAN-opslagsystemen (Storage Area Networking).

Beide bedrijven zetten met deze overeenkomst een strategische zet op het terrein van SAN-opslag dat zich kenmerkt door complexiteit. De in een apartFibre-channelondergebrachte opslaginfrastructuur moet in de praktijk vaak werken met apparatuur en netwerkonderdelen van verschillende fabrikanten. Omdat de marktverwachtingen rond opslag hooggespannen zijn, zijn spelers druk bezig om hun positie te bepalen door strategische overnames of allianties af te sluiten, zodat zij hun claim op interoperabiliteit gestand kunnen doen.
Begin december kocht Sun Highground, waarmee het bedrijf zijn opslagmanagementsoftware uitbreidde met nieuwe functionaliteiten en toegang kreeg tot opslag voor het NT-platform. Compaq bracht half december naar buiten dat het zijn opslagsoftware gaat uitbreiden zodat naast platform-onafhankelijke opslag ook hardware van andere opslagproducenten in de Compaq-oplossing te gebruiken is. EMC had naast een nieuwe NAS-filer (de Clariion IP 4700) alleen een software-uitbreiding te melden op zijn Celerra-opslagproduct.
Het was dan ook te verwachten dat EMC als marktleider in opslaghardware met een toekomstvisie voor een integraal beheer van opslagsystemen op de proppen zou komen. De overeenkomst tussen EMC en CA versterkt het software-aanbod van EMC, ook al zal het gezamenlijke product, dat onder de naam CA-Vantage op de markt komt, in eerste instantie alleen op het Symmetrix opslagproduct van EMC draaien. Later volgt een uitbreiding naar andere producten van EMC.
Ook CA heeft waarschijnlijk niet te lijden van deze deal doordat het bedrijf toegang krijgt tot de klantenkring van EMC. Tot nu toe had de onderneming zijn Saniti-software voor SAN-opslagsystemen geschikt gemaakt voor het opslagmanagement voor het OS/390- en het Unix-platform. Ook werkte CA samen met Brocade, Emulez, Qlogic en SAN Valley Systems. De alliantie met EMC zal de claim van beide bedrijven op interoperabiliteit in de toekomst meer kracht geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.