WM-data koopt Scandinavische tak Atos-Origin

Het Zweedse IT-bedrijf WM-data neemt de Scandinavische activiteiten over van het Frans-Nederlandse Atos-Origin.

Beide bedrijven ontkennen plannen voor een volledige fusie. WM-data neemt negentig in Noorwegen en Zweden gestationeerde Atos-Origin-medewerkers over en zal voortaan de Scandinavische klanten bedienen van het Frans-Nederlandse bedrijf (ontstaan uit de fusie tussen de Franse Atos Group SA en de Nederlandse Philips-dochter Origin). Atos-Origin zal op zijn beurt de West- en Zuid-Europese klanten van WM-data overnemen.
De alliantie zegt in staat te zijn een compleet portfolio aan diensten aan te bieden, waaronder consultancy en ontwerp, applicatieontwikkeling, systeemintegratie en het in beheer nemen van informatiesystemen (outsourcing). Hoeveel geld met de overname is gemeoid, willen de twee bedrijven niet zeggen.
De overeenkomst is te vergelijken met de deal die het Nederlandse Getronics in april sloot met het Noorse Merkantildata. Daarbij verkocht Getronics zijn Scaninavische activiteiten aan de Noren voor ruim 500 miljoen gulden en nam het tegelijk een aandeel van 11 procent in Merkantildata. De bedoeling is dat dat aandeel nog groeit tot 20 procent.
De Scandinavische IT-dienstenmarkt wordt gedomineerd door drie bedrijven: WM-data, Merkantildata en het Finse TietoEnator Oyj.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.