Kakworm kwaadaardigste virus van 2000

Niet het Iloveyou-virus heeft dit jaar de meeste schade aan computersystemen aangericht, maar het Kakworm-exemplaar. Zo blijkt uit registratie bij Sophos.

Beide programmaatjes zijn geschreven in Visual Basic Script. Loveletter was een snel rijzende ster die voor veel rumoer en woede heeft gezorgd in een relatief korte periode. Kakworm is minder op de voorgrond getreden, maar is wel het hele jaar actief geweest. Dit virus dook voor het eerst op in januari 2000 en was tot november 2000 iedere maand in de top 3 van de hardnekkigste virussen terug te vinden.
Sophos stelt een lijst samen aan de hand van de klachten en vragen die het bedrijf binnenkrijgt. Kakworm is over het hele jaar genomen verantwoordelijk voor 17 procent van de telefoontjes. Loveletter moet het doen met 14,5 procent. De andere zijn W32. Apology.B (bijna 9 procent), W97M.Marker (6,5%), W32.Prettypark (5,6%), VBS.Stages.A (3,5%), W32.Navidad (3,4%), W32.Happy99 (2,3%), W97M.Thus (2,1%) en X97M.Jini (2%).
Meer informatie:http://www.antiviruspowercontrols.com.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-19T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.