Sun kan vraag Ultrasparc-III niet bijbenen

Sun Microsystems lijkt moeite te hebben te voldoen aan de vraag naar apparatuur die is uitgerust met de nieuwe 'Cheetah' Ultrasparc-III processor.

Het gaat daabij in het bijzonder om het nieuwe Excalibur Sun Blade 1000 werkstation en de kleine 280R 'rack mounted' server.
Sun Microsystems meldt op zijn website dat de levering van de bovenvermelde machines tijdelijk is opgeschort. Dit kan twee oorzaken hebben: of Sun kampt met productieproblemen voor de chip, of de vraag naar apparatuur met de nieuwe chip is zo overweldigend dat het concern nauwelijks aan de behoefte kan beantwoorden. Kenners houden het voorlopig op het laatste, hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit de enige reden is. Volgens sommigen liggen de problemen bij Texas Instruments, de hof-chipleverancier van Sun.
Tijdens de lancering van de nieuwe apparatuur in september, maakte Sun bekend dat het in december Excalibur werkstations zou leveren, voorzien van de nieuwe 750 MHz Cheetah chip. Bovendien zou het concern ook de 900 MHz Cheetahs gaan leveren in de uniprocessor Excalibur werkstations. Maar op dit moment is alleen de 750 MHz-versie beschikbaar; de 900 MHz-versie is in geen velden of wegen te bekennen.
Volgens Sun wordt de levering van de 750 MHz-chips "ernstig vertraagd" door de aanhoudend sterke vraag. Maar het hardware- en softwareconcern voelt zich dermate aangesproken, dat het inmiddels kortingen heeft aangeboden op zijn Ultra-lijn van werkstations.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.