Microsoft neemt 'embedded' revanche

Softwareconcern Microsoft is druk doende met het herstellen van zijn eerdere 'embedded uitglijders'. Het concern lanceerde onlangs de eerste versie van het 'Whistler Embedded'-besturingssysteem, amper twee maanden na het op de markt brengen van Whistler beta 1.

Microsoft waakt ervoor dat het met Whistler - het volgende geplande besturingssysteem voor Windows - niet dezelfde fouten maakt als met het embedded NT 4.0, dat pas anderhalf jaar later beschikbaar kwam dan de oorspronkelijke NT 4 versie en dat bovendien niet volledig beta-getest bleek.
Microsoft gaat zoals bekend de embedded versie van Whistler beschikbaar stellen aan zijn ontwikkelingspartners, om zodoende te komen tot optimale applicaties voor onder andere set-top boxen. Het softwareconcern gaat ervan uit dat de honderd partners die de betaversie van embedded Whistler hebben ontvangen, extra gestimuleerd zullen zijn in het ontwikkelen van nieuwe applicaties nu ze de versie zo snel hebben gekregen. Microsoft heeft zich er tevens op vastgelegd dat het de definitieve embedded versie van Whistler binnen 90 dagen zal leveren; de lancering daarvan vindt volgens planning in de tweede helft van 2001 plaats.
Het is Microsoft er veel aan gelegen zijn beloften na te komen, aangezien concurrent Sun Microsystems op het vinkentouw zit om binnen negen maanden te komen met een modulaire versie van Solaris voor embedded systemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.