Eerste Enum-versie ziet het daglicht

Verisign en Telcordia hebben onlangs de Enum-standaard getoond, een adressysteem dat telefoonnummers integreert met het domeinnaamsysteem.

Enum is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en er moeten nog heel wat obstakels worden genomen alvorens het is uitgegroeid tot een volwassen standaard, maar het wordt wel al gezien als een van de meest belangrijke communicatie-beloftes wereldwijd. Enum is inmiddels geratificeerd door de Internet Engineering Task Force (Ietf).
Enum verzamelt als het ware alle communicatiemogelijkheden van een gebruiker en brengt ze onder éém paraplu. Als bijvoorbeeld een gebruiker het emailadres van een vriend of collega is vergeten, dan 'stuurt' Enum in plaats daarvan het telefoonnummer. Het Enum-system zoekt dit nummer in het domein e164.arpa - de plaats waar volgens de Ietf Enum-namen moeten worden geregistreerd - dat vervolgens een 'mailto:' adres levert.
De alliantie Verisign/Telcordia loopt met het prototype vooruit op de algemene doorbraak van de standaard. Verwacht wordt dat over enkele jaren de strijd om wie de ultieme commerciële versie mag leveren zal losbarsten. In dat geval zitten Verisign en Telcordia op de eerste rang.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.