Gerechtelijk onderzoek Lernout & Hauspie

Na het vooronderzoek gaat de rechtbank in Ieper nu een officieel onderzoek instellen naar fraude bij het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie.

Het onderzoek komt na een klacht van een aandeelhouder die zich benadeeld voelt door het bedrijf. L&H zit in enorme problemen. Deze week stelde topman John Duerden de Wall Street Journal een accountantsrapport ter hand waarin wordt geconcludeerd dat er er de afgelopen jaren voor zeker 277 miljoen dollar is gefraudeerd. Daarbij is een groot deel van het toenmalige bestuur betrokken.
Het Belgische bedrijf raakte de laatste maanden in opspraak door onthullingen in de Wall Street Journal en later andere zakenkranten over geknoei met cijfers. Zowel in de Verenigde Staten als in Belgie werden vooronderzoeken ingesteld naar fraude en koers is inmiddels gedecimeerd. Alleen volledige opening van zaken kan het bedrijf nog redden, denkt de nieuwe topman Duerden. Om die reden maakte hij het rapport deze week openbaar. De rechtbank in Ieper gaat nu een onderzoeksrechter aanstellen. Die heeft onder meer de bevoegdheid de top van L&H te verhoren, huiszoekingen te verrichten en stukken in beslag te nemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.