Nintendo ontkent overnameplannen rivaal Sega

Het management van de Japanse game-gigant Nintendo heeft het gerucht dat het voor 2 miljard dollar concurrent Sega wil overnemen met klem ontkent.

Volgens de topman van Nintendo, Hiroshi Yamauci, is er geen sprake van dat zijn bedrijf Sega zou willen opslokken. Wel is het volgens Nintendo mogelijk dat Sega software gaat ontwikkelen voor zijn volgend jaar te verschijnen Game Boy Advance. Yamauci reageert daarmee op eerdere berichten in de New YorkTimes,die op basis van bronnen in de nabijheid van de bedrijven meldde dat er al sinds enige maanden gesprekken gaande zijn over een overname. Deze zouden uiteindelijk moeten uitmonden in een deal van 2 miljard dollar. Volgens de krant is Sega-topman Isao Okawa al enige tijd aan het proberen zijn bedrijf van de hand te doen. De onderneming zou ook met Microsoft hebben gesproken over een eventuele overname.
Sega heeft het zwaar, onder andere vanwege de populariteit van Sony's PlayStation 2. Het bedrijf zag zich dit jaar genoodzaakt om in de Verenigde Staten en Europa prijsreducties door te voeren op zijn Dreamcast-spelcomputer. Sega krijgt volgend jaar bovendien nog concurrentie te verduren van Microsoft's X-Box en Nintendo's GameCube. In oktober waarschuwde het concern beleggers al voor een nettoverlies van 194 miljoen dollar over het boekjaar, dat eindigt in maart 2001. Eerder verwachtte Sega nog een nettowinst te kunnen boeken van 13 miljoen dollar.
Analisten twijfelden al sterk aan de overnameplannen van Nintendo. Een van hen verwoordde het zo: "Nintendo heeft al zevenhonderd spelletjesontwikkelaars in huis. Ze zitten daar echt niet te wachten op nog eens negenhonderd ontwikkelaars van Sega." De geruchten rond een overname brachten wel met zich mee dat Sega op de Japans beurs met 10,48 procent steeg naar 1054 yen, alvorens de handel in het aandeel voor een half uur werd stilgelegd. Nintendo moest op zijn beurt een verlies van 4,12 procent incasseren en sloot uiteindelijk op 17450 yen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.