Wired: 'Mac OS X is gebakken lucht'

Apple heeft van het toonaangevende Amerikaanse internetmagazine Wired de weinig eervolle eerste plaats gekregen in de toptien van 'vaporware' in 2000.

Vaporware (letterlijk: dampspullen) is de scheldnaam voor soft- en hardware die ondanks voortdurende beloften van de fabrikant maar niet op de markt komt. Vorig jaar eindigde het begin dit jaar uiteindelijk gelanceerde Windows 2000 bovenaan de lijst.
Maar bij Apple wil het ook maar niet lukken met het nieuwe besturingssysteem Mac OS X. Apple-gebruikers wachten al jaren op de introductie van het nieuwe besturingssysteem, die nu gepland staat voor het voorjaar. Overigens kunnen Apple-adepten momenteel wel al een vrijwel definitieve beta-versie downloaden bij Apple voor een kleine honderd gulden die ruim een half jaar werkt. Andere loze beloftes in de floplijst van Wired zijn Intels Itanium-chip, het draadloze besturingssysteem Bluetooth en de opvolger van het computerspel Duke Nukem.
De hitlijst wordt jaarlijks samengesteld door tienduizenden lezers. De regels zijn strikt: alleen soft- en hardware die ondanks ronkende aankondigingen nog niet op de markt is, telt mee. Daarom viel het bekritiseerde Netscape 6 af, dat na eindeloos uitstel sinds kort dan echt te downloaden valt bij Netscape (en overigens qua prestaties nog altijd niet aan de verwachtingen voldoet) en kwam ook de schaars verkrijgbare Sony Playstation 2 niet door de selectie. Al zijn ze moeizaam verkrijgbaar, ze zijn er inmiddels wel.
 
Sjaak Smakman

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.