Letsbuyit.com vraagt uitstel van betaling

Co-buying site Letsbuyit.com bevindt zich in een serieuze situatie. Het bedrijf heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd.

Gisteren werd al duidelijk dat het bedrijf 80 miljoen euro nodig had en dat investeerders voor dotcom bedrijven moeilijk te vinden zijn. Vanochtend heeft het bestuur bekend gemaakt dat de notering aan de effectenbeurs in Frankfurt is opgeschort. Verder maakte zij bekend surseance van betaling te hebben aangevraagd.Tijdens een reorganistie afgelopen zomer kregen 80 medewerkers al ontslag.
Ernst Bökenkamp, managing director van letsbuyit.com, licht de actie toe. "De surseance van betaling is een managementbeslissing geweest die natuurlijk niet zomaar wordt gemaakt. Wij hebben uitstel van betaling aangevraagd om gelegenheid te scheppen voor het vinden van nieuwe partners. Uiteraard is dit een onzekere en moeilijke situatie maar het is niet zo dat wij geen geld meer in kas hebben en letsbuyit.com volgende week failliet is. Wij voorzien een geldgebrek in de toekomst maar daarvan is nu nog geen sprake." Bökenkamp kon niets zeggen over wanneer de deadline afloopt voor het vinden van nieuwe investeerders.

Het van oorsprong Zweedse bedrijf is sinds maart actief in Nederland.http://Letsbuyit.comverkoopt merkartikelen via internet tegen een lagere prijs. Hoe meer mensen zich inschrijven voor een bepaald artikel, des te hoger wordt de korting. De koper moet bij zijn aanmelding aangeven of hij het artikel wil kopen wanneer een bepaalde korting wordt gegeven. Het bedrijf is in 14 landen binnen Europa actief en sinds juli staat het bedrijf genoteerd aan de Duitse beurs in Frankfurt. Met deze beursgang, die ook al tot 2 keer toe werd uitgesteld, haalde het bedrijf zo'n 63 miljoen euro binnen.
Op de site is (nog) niets te vinden over de malaise. Zo wordt er aangekondigd dat er 326 actieve co-buys zijn, is de kerstuitverkoop verlengt tot nieuwjaar en is het laatste persbericht van 13 december jongstleden
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-29T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.