Sun gaat zelf opslagsystemen maken

Sun brengt opslagsystemen op de markt van eigen makelij. Tot voor kort verkocht het bedrijf deze systemen via een oem-contract met opslagleverancier Storagetek. Volgens een woordvoerder blijft Sun de producten van Storagetek via deze constructie verkopen.

De nieuwe strategie van Sun werd bekendgemaakt op het congres 'Storage for the Net Economy', dat deze maand in Californië plaatsvond. Op deze bijeenkomst lanceerde het bedrijf een programma waarbij bedrijven opslagcapaciteit kunnen leasen voor één dollarcent per megabyte.
Volgens Sun is het opslagsysteem van eigen fabrikaat (de T3) 20 procent sneller dan de IBM S80. De maximale configuratie van de T3 (44 terabyte) kan negentienduizend gebruikers tegelijk bedienen. Het systeem kost 155 duizend dollar per terabyte, aanzienlijk goedkoper dan de zevenhonderdduizend dollar per megabyte van een EMC-systeem.
Tijdens het congres introduceerde Sun het softwareproduct Storedge Network: software voor het beheren van opslagsystemen in een netwerk. Volgens Amit Chopra, analist bij Credit Suisse, is deze software gemakkelijk aan te passen aan de groeiende opslagbehoefte van bedrijven. "Dit is de juiste strategie voor Sun. Door te kiezen voor een agressieve prijsstelling kan het de concurrentie aangaan met EMC."
Het is de vraag of de strategie op tijd komt. Begin dit jaar maakte Amazon bekend dat het voor de serveropslag koos voor de systemen van Hewlett-Packard. Door die migratie moesten de opslagsystemen van Sun en Compaq het veld ruimen.
Amazon-ceo Jeff Bezos wilde destijds niet uitleggen waarom Sun en Compaq het loodje legden in de concurrentie met HP. Het enige wat hij kwijt wilde was dat de infrastructuur die HP kan garanderen optimaal geschikt is voor de klanten van Amazon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable