E-marktplaats voor elektronische componenten

Smith & Associates, één van de grootste onafhankelijke distributeurs van halfgeleiders en elektronische componenten, start met http://www.smithmart.com een b2b-faciliteit (business-to-business).

veilingen als een e-commercie-dienst voor derealtime handel in componenten, Open Market Messenger (OMM) genaamd. Bovendien hebben de bezoekers van de site toegang tot Smith Market Watch, dat een overzicht geeft van de prijzen op de vrije markt. Bij de start gaf topman Ackerley aan dat zijn bedrijf de Internet-activiteiten naar verwachting in de loop van dit jaar verder kan uitbreiden.
Smithmart.com kan honderden simultaan verlopende veilingen herbergen. Het biedt 'live' veilingen, 'ultraveilingen' en veilingen bij afslag aan. De veilingen van Smithmart.com putten uit Smithmarts voorraad aan componenten van oem's en depotvoorraden.
Met OMM biedt Smithmart.com ook de mogelijkheid online te communiceren met een vertegenwoordiger van Smith & Associates. Via OMM kunnen de klanten meedelen wat ze nodig hebben, onderhandelingen voeren, de beschikbaarheid van goederen controleren, offertes ontvangen en deals afsluiten via Internet. De klanten kunnen het programma rechtstreeks downloaden van Smithmart.com; de werking ervan is vergelijkbaar met de IM-programma's (instant messaging) van Yahoo, Microsoft en AOL.
Naast het hoofdkwartier in Houston heeft Smith & Associates vestigingen in Hong Kong en Amsterdam. De omzet bedroeg in 1998 470 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable