Fastsend wil FTP verslaan bij datatransport

Het Noorse Fileflow zet een dienst voor het versturen en bewaren van grote digitale mediabestanden op. Het product Fastsend is gericht op een hogere snelheid dan het veelgebruikte FTP (File Transfer Protocol) nu toelaat.

Bestanden worden voor verzending verdicht met een beeldcompressietechniek die aanzienlijk kleinere bestanden oplevert dan het nu veel gebruikte Jpeg-formaat. Dit geeft voordelen als het verkleinen van de overhaaltijd, het minder aanspreken van bandbreedte en het minder belasten van de server. Met Jpeg kost het overhalen van 5 MB met een 56K modem zeventig seconden. Volgens Fileflow kost het overhalen van hetzelfde bestand met hetzelfde modem niet meer dan zeven seconden, als tenminste Fastsend gebruikt is.
Fileflow brengt twintig cent per verstuurde megabit en een maandelijks bijdrage van 99 dollar in rekening. De Noorse ceo Nils-Johan Pedersen maakt het volgende rekensommetje: "Klanten verlagen hun netwerkkosten met 98 tot 99 procent, omdat wij digitale gegevens vijftig keer verdichten. Dit levert bestanden op die 2 procent van hun oorspronkelijke grootte hebben, waardoor 98 procent van de bandbreedte niet aangesproken wordt."
Het bedrijf richt zich op de grafische sector, de b2b-sector (business-to-business) en ook particulieren. Informatie wordt verstuurd als een email, waarin een verwijzing naar het bestand is opgenomen. Door de hyperlink aan te klikken wordt de versleutelde digitale informatie vertaald en opgehaald. Het bedrijf verwacht het meeste van de b2b-sector, omdat het versturen van grafische bestanden een hoge vlucht gaat nemen door een toenemend gebruik van digitale camera's. Het Scandinavische bedrijf ziet hier bij monde van directeur Pedersen ook een rol weggelegd voor de mobiele telefoon: "Wij voorzien dat we in een aantal jaren kleurrijke advertenties versturen naar mobiele telefoons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.