Verkoop Microsofts Windows Me loopt goed

Het in de vakpers als een Windows 98 derde editie onthaalde Windows Millennium vliegt de winkel uit. Eind dit jaar zijn er in elk geval in de VS al meer dan een miljoen exemplaren van verkocht, schat het Amerikaanse onderzoeksbureau PC Data. Daarmee wordt Windows ME het meest winstgevende nieuwe softwareproduct van 2000.

Uiteraard vallen de verkopen van ME nog altijd in het niet bij die van Windows 95, waarvoor mensen vijf jaar geleden zelfs in slaapzakken voor de winkel gingen liggen. ME haalt waarschijnlijk al evenmin de verkoopcijfers van Windows 98, waarvoor Microsoft twee jaar geleden eigenlijk nauwelijks reclame maakte.
Windows ME voegt volgens de softwarekenners niet bijster veel toe. Het bevat als meest belangwekkende nieuwtjes verbeterde mediaspelers, een goede wizard om een thuisnetwerk aan te leggen en een restorefunctie waarmee na het plat gaan van het systeem door installatie van nieuwe software of hardware eenvoudig een nog wel werkende 'oude' versie van het systeem kan worden teruggezet.
De veel bekritiseerde stabiliteit en snelheid van het systeem zijn in ME nauwelijks verbeterd. Daarvoor moet de consument, zo heeft Microsoft ook zelf al gezegd, wachten tot volgend jaar het besturingssysteem Whistler uitkomt, de echte opvolger van Windows. Het een paar maanden geleden gelanceerde Windows 2000 is vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers.
Windows Millennium wordt sinds de release vorige week nu standaard geleverd op de meeste nieuwe personal computers. Wie nu Windows 98 op zijn PC heeft, kan de komende maanden een opwaardering kopen voor de 'vriendenprijs' van 149 gulden, de helft van wat deupgrade vanaf 1 januari gaat kosten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.