Microsoft integreert biometrie in Windows

In de nabije toekomst kunnen we naast wachtwoorden ook vingerafdrukken en irisscans gebruiken om Windows-computers op te starten.

Dat is het gevolg van een deal tussen Microsoft en het bedrijf I/O Software, waardoor de softwaregigant uit Redmond de beschikking krijgt over api's (application program interface) voor biometrische technologie.
De software binnen Windows zorgt er slechts voor dat vingerafdruk- of oogscanners met het besturingssysteem kunnen communiceren. Maar de stap van Microsoft zal de acceptatie van biometrische identificatie in bedrijven en bij consumenten een flinke impuls geven. Deze vormen van beveiliging zijn zeer solide. Zowel de vingerafdruk als het profiel van de menselijke iris zijn uniek. Door biometrische beveiliging kunnen alleen de rechtmatige gebruikers de beveiligde computer gebruiken. Dit systeem kan de wachtwoord-beveiliging aanvullen of zelfs compleet vervangen. Ook de beveiliging van e-commercie-transacties kan flink van biometrische technieken profiteren. Microsoft zegt nog veel tijd nodig te hebben de nieuwe api in Windows te integreren en weet niet wanneer we het systeem op de markt zien verschijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable