EMC breidt software voor opslag fors uit

De Amerikaanse leverancier van opslagsystemen EMC introduceert software voor het verbeteren van disaster recovery en het beheer van opslagconfiguraties. Topman Mike Ruettgers bereidt overnames voor van bedrijven die software leveren voor het verder automatiseren van opslagbeheer.

Tevens introduceert het bedrijf de nieuwe lijn van Symmetrix 8000 opslagsystemen, met 19,1 terabyte capaciteit.
De afgelopen tien jaar heeft EMC de gewoonte ontwikkeld elk jaar systemen te introduceren. De technische vooruitgang is indrukwekkend. Binnen een decennium steeg de opslagcapaciteit met een factor 1200. Daarnaast heeft EMC IBM als marktleider verdrongen. EMC's opslagsystemen zijn duurder dan die van IBM, maar dat is volgens Ruettgers ook terug te vinden in de kwaliteit. Analisten verbasteren de naam van het bedrijf wel eens tot EMCost2. Toch lijdt het concern niet onder dit prijsbeleid. Concurrenten kunnen alleen succes hebben bij toepassingen waarbij betrouwbaarheid en snelheid minder van belang zijn. EMC heeft de wind al jaren in de rug, want de behoefte aan opslagcapaciteit blijft zich per jaar meer dan verdubbelen.
Vijf jaar geleden was er een essentiële beleidsverandering. Naast de nieuwe opslagsystemen kwam EMC de afgelopen jaren met software voordata sharing, netwerkfile services,remote mirroring enbackup. Een doorbraak was de introductie van software die datareplicatie op afstand mogelijk maakt, de Symmetrix Remote Data Facility (Srdf). Nu is het ook mogelijk Srdf te gebruiken via het glasvezel opslagprotocol, waardoor de afstand tot het opslagsysteem maximaal tien kilometer mag bedragen.
De nieuwe Symmetrix 8000 opslagsystemen hebben een capaciteit van 19,1 terabyte. Belangrijker nog is de hogere snelheid van een factor drie tot vier ten opzichte van vorige generaties. Dit biedt een oplossing voor I/O-problemen bij snelgroeiende Internet-toepassingen.
EMC heeft de vorig jaar van Data General overgenomen Clariion opslagsystemen inmiddels geïntegreerd in zijn architectuur voor e-handel. De meer dan 115 duizend geïnstalleerde Clariion-systemen worden ondergebracht bij het wereldwijde ondersteuningsnetwerk van EMC. In het boekjaar 1999 noteerde EMC een omzet van 6,72 miljard dollar en een winst van 1,18 miljard dollar. Een medewerker stelt dat de winst lager is dan verwacht, doordat de integratiekosten van de systemen van Data General hoger zijn uitgevallen dan geraamd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable