Microsoft houdt moeite met 'open source'

Wil Microsoft open standaarden nu wel of niet respecteren? De open source-gemeenschap ergert zich ditmaal aan de problemen met het protocol voor authentisering Kerberos.

Deze open standaard voor beveiliging, ontwikkeld door MIT, dient voor het toekennen van platform-onafhankelijke toegangsrechten in heterogene netwerken. De officiële Internet Engineering Task Force (Ietf) heeft de status van de open standaard bekrachtigd.
Voor Windows 2000 gebruikt Microsoft nu echter een gegevensveld dat normaal niet benut wordt. Dit veld bepaalt de toegang tot Windows-bronnen op het net. Aangezien Microsoft dit gebruik niet heeft gepubliceerd, zullen te gelegener tijd alleen Win 2000-servers in staat zijn deze informatie te leveren. Unix- en Linux-servers met Kerberos-beveiliging kunnen dan de toegang tot Windows-bronnen als de printer of bestanden weigeren.
Paul Hill, Kerberos-ontwikkelaar bij MIT, verwacht van Microsoft dat het al zijn veranderingen meldt aan de Kerberos-groep van de Ietf, omdat het bedrijf daar lid van is. Dan kunnen andere gebruikers in ieder geval een tijdelijke de facto standaard maken, totdat de Ietf een officiële variant klaar heeft. Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt of het het gemodificeerde protocol openbaar zal maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable