Kantoorsoftware via Internet opmaat voor erp

Hoewel in de software-industrie al enige maanden serieus over 'software via Internet' wordt gesproken, zijn de voorbeelden nog maar mondjesmaat beschikbaar. De Nederlandse Application Service Provider (ASP) Graddelt biedt een breed scala van softwarefunctionaliteit via Internet aan en heeft momenteel vijf tot tien klanten.

'Lichte' applicaties als kantoorsoftware verkopen het beste.
Eenmaal gewend aan 'software uit de kraan', gaan gebruikers echter overstag om ook hun bedrijfskritische software zoals erp-applicaties via Internet te betrekken. 'Sommige bedrijven willen al hun softwaretoepassingen via het web. Anderen kiezen niet voor een integrale Internetbenadering', zegt Arie de Groot, directielid van het veertig medewerkers tellende Graddelt, dat gehuisvest is in het Twinning Center in Amsterdam.
De Groot kan niet precies aangeven wat Internetgebruikers onderscheidt van traditionele IT-gebruikers. 'Vaak hangt het af van de IT-manager. Is hij op de hoogte van het fenomeen ASP en realiseert hij zich dat zijn bedrijf onvoldoende kennis en capaciteit in huis heeft om alle voordelen van elektronische handel te benutten? Zo ja, dan kiezen ze voor een integrale Internetbenadering.' Hebben bedrijven echter vorig jaar fors geïnvesteerd in een nieuw Windows NT-netwerk, dan zijn ze wat conservatiever. Een niet bedrijfskritische kantoorapplicatie kan dan de opmaat betekenen voor serieuzere toepassingen via Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable